HTML

Valóság.hu

Rövid (vagy hosszabb) - ez hangulati kérdés - jegyzetek, glosszák, szösszenetek, napi valóság.hu ürügyén. Valahol mindenkienk fel kell böfögni a közélet (közös élet) mócsingos falatait, különben lélekfekélyt kaphat. És böfögni lehet vigyorogva is. A legvidámabb dolog önmagunkat jól kiröhögni.

Friss topikok

Linkblog

Ha én madár lennék...

2007.05.01. 20:12 pikkdama


Hát igen, ez ellen már semmit nem tehetünk. A piros betűs ünnepeket hagyományosan (?) tűzijátékkal "koronázzák meg".
Bár vannak az ünneplésnek jobb módjai is, görcsösen ragaszkodunk rossz szokásainkhoz.
És persze egy csomó embernek tetszik. Panem et circensis – tartja az ókori római mondás. Hát a cirkusz az megvan. Egyre több. A kenyér viszont egyre kevesebb.
És a természet iránti tisztelet is.
A törvény „vaskezével lesújt rám” a napi 10 elszívott cigarettámért. De évek alatt sem leszek képes annyi füstöt termelni, mint egy kiadós népünnepély. Tegnap még éjfél után is sűrű füst gomolygott a város fölött.

Amíg a durrogtatás tartott, ölemben fogtam a macskámat. Halálra rémül minden alkalommal, amikor ilyesmi van. És képzeljék el, hogy az állatok kb.20-szor erősebben hallanak minden zajt. Képzeljék el a tűzijáték hangját 20-szorosára erősítve. Én még az egyszerestől is kikészülök.
És ha én madár lennék… Hát én is elköltöznék a szegedi ligetből. Itt ugyanis nemcsak augusztus 20-án van tűzijáték. Hanem minden héten. Kis maszek tűzijátékok. Egyesek így mutatják meg, hogy nekik aztán „fussa”…

És ha életmentő szervátültetésre várnék, vagy hajléktalanként rónám az utcákat, vagy gyerek lennék, akinek szeptembertől a szomszéd településre kell iskolába járnia, mert az ő falujában bezárt… És ha öregasszony lennék, aki a kapu mögött lesi a mobil postát… És ha… Akkor még azt is megkérdezném: országos összesítésben mennyi pénzt dobtunk ki ezért a cirkuszért?

A természet néha tiltakozik az ember hanyagsága, nemtörődömsége miatt, amellyel tönkreteszi őt.
Nos, van jó néhány hagyomány, amely valódi, és amelyhez érdemesebb volna ragaszkodni.

 
Egyébként remélem, itt mindenki jól van…

Szólj hozzá!

Címkék: és kenyér cirkusz

A bejegyzés trackback címe:

https://vidamadel.blog.hu/api/trackback/id/tr2165919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása